Bindweefselmassage

Bindweefsel-
massage

Als je naar jezelf in de spiegel kijkt, zie jij dan dat je huid zijn stevigheid en glans verliest? Dat er rimpeltjes en kraaienpootjes zichtbaar worden? En dat je daar vooral van baalt? Heel herkenbaar. Gelukkig kun je daar iets aan doen. Niet met botox of fillers, maar door je huid zelf aan te zetten tot versteviging en verjonging. Hoe? Met bindweefselmassage. Bindweefselmassage is namelijk een prachtige en natuurlijke anti-aging behandeling die je huidconditie verbetert! Je huid wordt strakker en steviger en krijgt ook nog eens een gezonde glow.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is de huidlaag tussen je spieren en je huid. Je kunt het vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Het is een zacht en rekbaar weefsel dat in je hele lichaam voorkomt. Het houdt je lichaam soepel en stevig en ondersteunt je organen, gewrichten en spieren. Maar daar blijft het niet bij. Je bindweefsel heeft nog veel meer functies. De cellen die zich hierin bevinden, bevorderen de genezing van wondjes en beschermen je tegen infecties. Daarnaast voert het bindweefsel afvalstoffen af, transporteert het zuurstof door je lichaam en slaat het warmte en energie op.
Een belangrijk onderdeel van je lichaam dus, dat je zeker niet mag verwaarlozen! Doe je dat wel, dan merk je dat aan de kwaliteit van je huid en de vitaliteit van je lichaam. Daarom is een regelmatige bindweefselmassage heel goed voor je!

Bindweefselmassage als anti-aging middel: fitness voor je huid!

Als je gezicht jong, strak en rimpelvrij is, betekent dat dat je bindweefsel in goede conditie is. Het zit dan boordevol collageen en elastine. Wanneer je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen en elastine in je huid af. Hierdoor wordt je huid slapper. De rek gaat er als het ware uit, met kraaienpootjes en rimpeltjes tot gevolg. Natuurlijk wil niemand dit, maar het hoort wel bij het natuurlijke proces van ouder worden. Om dit verouderingsproces zo lang mogelijk uit te stellen, is een regelmatige bindweefselmassage een uitstekend preventief anti-aging middel met prachtige resultaten. Je stimuleert hiermee het zelf herstellend vermogen van je huid.

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een intensieve huid verbeterende massage van je gezicht, hals en decolleté. Met een bindweefselmassage wordt je dieper liggende huidlaag (je bindweefsel) intensief gemasseerd en activeren we de doorbloeding van je huid. Je bindweefsel wordt als het ware losgekneed.
Je huid heeft voedingsstoffen nodig haalt deze uit je bloed. Daarom is het belangrijk om een goede huiddoorbloeding te hebben. Is je doorbloeding niet goed, dan kun je last hebben van blokkades en worden je afvalstoffen minder goed afgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat je huid sneller verouderd en dat je eerder rimpels krijgt. Door bindweefselmassage maken wij de onderhuidse verklevingen los en krijg je een betere doorbloeding.
Ook worden door bindweefelmassage je fibroblasten aangezet tot meer productie van collageen en elastine . Hierdoor kan je huid weer verstevigen en verjongen. Je huid gaat er weer stralender en frisser uitzien.

Voordelen van bindweefselmassage

Hoe voelt je huid aan na een bindweefselmassage?

Direct na de behandeling ziet je huid er wat roder uit. Doordat je huid intensief gemasseerd is, kan deze wat beurs aanvoelen. Dit is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken. De roodheid en dit gevoel trekken vanzelf weer weg. In sommige gevallen, wanneer er veel afvalstoffen in je huid zitten, kunnen er tijdelijk koorts gerelateerde klachten ontstaan. In de meeste gevallen is dat binnen een dag alweer voorbij.

Doet bindweefselmassage pijn?

Cosmetische bindweefselmassage is een pittige huidbehandeling en zeker niet altijd pijnloos. Dit heeft vooral te maken met de conditie van jouw bindweefsel. Als er veel onderhuidse verklevingen aanwezig zijn, zal de behandeling als iets pijnlijker worden ervaren. Hoe meer behandelingen je ondergaat, des soepeler jouw bindweefsel wordt en des te minder pijnlijk de behandeling. Moet je hier nou van schrikken? Nee hoor! Er zijn ook mensen die een bindweefselmassage nauwelijks als pijnlijk ervaren.

Is bindweefselmassage iets voor mij?​

Met de informatie uit de gezichtsscan kunnen we een nauwkeurig huiddieet op maat voor jou samenstellen. Ook wordt je behandelplan hierop aangepast. Zo spelen we ook preventief in op veranderingen die nog niet zichtbaar zijn, maar al wel aanwezig zijn in jouw huid. Samen kunnen we deze huidveranderingen proberen te voorkomen of af te remmen.

Hoeveel bindweefselmassages heb ik nodig?

De behandelfrequentie stellen we samen vast, afhankelijk van jouw doelen, huidconditie en behandelindicatie. Over het algemeen kan gesteld worden dat langdurig resultaat behaald wordt en behouden blijft als je de bindweefselmassage regelmatig herhaalt. Bindweefselmassage in kuurvorm geeft dus het beste resultaat. Naarmate de kuur vordert, wordt je weefsel soepeler en gaat de structuur van je huid er steeds beter uitzien. Je huid raakt beter doorbloed en je afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Wanneer mag ik geen bindweefselmassage?

Er zijn een aantal situaties waarin jij geen bindweefselmassage mag ondergaan:
  • Als je koorts hebt.
  • Als je hartklachten hebt.
  • Als je een veel te hoge bloedruk hebt.
  • Als je hemofilie hebt.
  • Als je kanker hebt en chemokuren of bestralingen ondergaat.
  • Als je last hebt van chronisch eczeem.
  • Als je actieve acne hebt.
  • Als je middelen gebruikt die corticosteroïden bevatten.
  • Als je bloedverdunners slikt.
  • Tijdens je zwangerschap.

Goed om te weten

Bij NovaSkin kun je bindweefselmassage inboeken als complete gezichtsbehandeling, maar ook als losstaande add-on treatment bij andere facials.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Ben je benieuwd of een bindweefselmassage ook voor jou geschikt is of heb je na het lezen nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We nemen graag uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden. Wil je direct een afspraak inplannen? Dat kan natuurlijk ook! Kies in dat geval voor de optie “Esse – glow facial + bindweefselmassage”.