Micro Needling

Heb jij last van rimpeltjes, huidveroudering, littekentjes, pigmentvlekken, rosacea of grove poriën en wil je daar graag vanaf? Dan is micro needling waarschijnlijk een goede oplossing voor jou! Deze huidverbeterende techniek geeft prachtige resultaten en je huid wordt hiermee blijvend vernieuwd.

Anastasia Beverly Hills gecertificeerd      Image Skincare gecertificeerd      Professionele huidscan      Gratis verzending vanaf €65 & verrassing

Home » Behandelingen » Micro Needling

Micro Needling

Wat is Micro Needling?

Micro needling is een (mesotherapie) behandeling, waarbij we met behulp van speciale steriele naaldjes onder hoge snelheid kleine gaatjes in je huid maken. Deze gaatjes zijn met het oog niet of nauwelijks zichtbaar. Op die manier ontstaan er kleine verticale kanaaltjes, waardoor speciale (meso)voedingsstoffen extra goed en diep in je huid worden opgenomen. Ook wordt de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine hierdoor gestimuleerd. Je huid wordt voller, gladder en strakker. Oneffenheden verminderen en zullen soms zelfs helemaal verdwijnen.

In onze salon werken wij met de Dermapen 4: de nieuwste techniek op het gebied van micro needling. Bij behandeling met de Dermapen 4 wordt de opperhuid niet beschadigd en heeft je huid minder hersteltijd nodig. We kunnen de behandeling hiermee uiterst nauwkeurig uitvoeren.

In tegenstelling tot andere salons behandelen wij altijd het gehele gezicht, en dus niet alleen het gebied van de huid waar de indicatie voor bestaat. Naast een behandeling van het gezicht, is ook de behandeling van overige lichaamsdelen zoals hals, decolleté en handen mogelijk.

Dermapen 3 in houder
Behandeling gezicht - NovaSkin

Wanneer Micro Needling?

Micro needling is een mogelijk onderdeel van jouw persoonlijke huiddieet. We zetten dit pas in, nadat je de IMAGE Skincare Discovery Treatment hebt gehad en we zorgvuldig jouw wensen en de voorgestelde stappen in jouw behandelplan hebben besproken.

Micro needling is geschikt voor de volgende huidproblemen en oneffenheden:

  • Fijne lijntjes en rimpeltjes
  • Anti-aging
  • Pigmentvlekken
  • Zonbeschadigde huid
  • Grove poriën / grove huidstructuur
  • Acne en acnelittekens
  • Rosacea
  • Grauwe en doffe huidskleur
  • Slappe huid
  • Wallen en kringen onder de ogen

De behandeling

Vóór de behandeling wordt de huid goed gereinigd en brengen we een speciaal serum met specifieke voedingsstoffen aan, die jouw huidprobleem gaan aanpakken. De behandeling geeft een licht “scherp” gevoel, maar is goed te verdragen. We behandelen van 0,3 tot 4 mm in de huid, afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is normaal en niets om je zorgen over te maken. De huid sluit zich meteen na de behandeling.

Na de behandeling

Na de behandeling zal je huid er wat roze-rood uitzien en wat prikkend en warm aanvoelen. Na een paar dagen wordt dit minder. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij de dode huidcellen loslaten. Het is belangrijk om je huid goed te beschermen met een voedende en verzorgende crème met SPF 30.

Je huid is extra kwetsbaar, dus adviseren wij je de eerste 48 uur voorzichtig te zijn met sauna en heet douchen of baden. De eerste 14 dagen na de behandeling mag de huid niet worden blootgesteld aan direct zonlicht.

Daarnaast is het belangrijk de geadviseerde IMAGE Skincare producten dagelijks te gebruiken, om je huid zo goed en mooi mogelijk te laten genezen.

"Door de micro needling heb ik nu een vollere en egalere huid. Ook zijn mijn acnélittekens zichtbaar verminderd.”

Te verwachten resultaat

Na twee tot drie behandelingen is de eerste verbetering al goed zichtbaar. Je huid is zuiverder, egaler en strakker. De aanmaak van nieuw bindweefsel in je huid is echter een geleidelijk proces, dat zich onder je huidoppervlak afspeelt. Het heeft meer tijd nodig om het gewenste eindresultaat te bereiken. Je huid zal pas na een aantal maanden zichtbaar en voelbaar verbeterd zijn.

Aantal benodigde behandelingen

Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening en het herstelvermogen van de huid, zijn er gemiddeld vier tot zes behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar en blijvend resultaat. Wij zullen voorafgaand aan de eerste behandeling en tussentijds foto’s van de huid maken, zodat je ook zelf de verbetering van je huid goed kan volgen.

Vergoeding door zorgverzekeraar

Als we de micro needling therapie inzetten om acnélittekens in het gezicht te behandelen, kan de behandeling in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij je verzekering.

Dermapen met producten - NovaSkin

Nieuwsgierig geworden?

Ben jij ook benieuwd hoeveel mooier jouw huid eruit kan zien na een micro needling kuur? Neem dan hier contact op voor het inplannen van een afspraak. Ook kunnen we ons voorstellen dat je misschien nog vragen hebt. Laat het ons weten. We beantwoorden ze graag! Je kunt ook alvast onze prijzen bekijken.