Home » Hoe maak jij je huid weer “herfstproof”?

Goodbye zomer! Hello herfst! Veel mensen weten niet dat je huid tijdens de verschillende seizoenen andere behandelingen en producten nodig heeft. Net zoals we onze kleding veranderen, moeten we ook onze huidverzorgingsroutine aanpassen aan het veranderende weer in de herfst. In deze blog vind je een aantal tips om jouw huid weer “herfstproof” te maken.

Tip 1: Verlaag je douchetemperatuur

Als het buiten koud is, is de verleiding groot om je douchetemperatuur wat hoger te zetten. Dit is niet altijd verstandig. Het warmere water kan de natuurlijke vochtvasthoudende stoffen en vetten van je huid oplossen, waardoor je huid droger aan gaat voelen. Als je regelmatig echt te warm doucht, kan je huid hier zelfs van gaan irriteren. De natuurlijke vetten in je huid kunnen dan niet snel genoeg meer worden aangemaakt.

Kun je die heerlijke warme straal toch niet weerstaan, gebruik dan eens de IMAGE Skincare Vital C Hydrating Facial Oil na het douchen. Eén of twee druppeltjes hiervan zijn voldoende voor je hele gezicht en hals. De mix van huidverzorgende, plantaardige oliën, vetzuren en antioxidanten helpt je huid om het vocht vast te houden en zorgt weer voor een gladde en soepele huid.

Tip 2: Exfolieer je huid

In de zomer zag je er waarschijnlijk heerlijk gebruind uit. Jammer dat dit heerlijke teintje in de herfst weggaat en helaas maar al te vaak verandert in een heel wat minder egale en stralende huid. Soms kan je huid er zelfs dof uitzien.

Door de zon is je hoornlaag dikker geworden en je dode huidcellen hebben zich daar flink opgestapeld. Ook kunnen er door de zon meer pigmentvlekjes zijn ontstaan. Het vele zweten, het zee- en chloorwater en de airco hebben je huid geen goed gedaan.

Gelukkig bestaat hier een oplossing voor: exfoliëren! Hiermee worden dode huidcellen losgeweekt, onzuiverheden verwijderd en pigmentvlekjes verminderd. De nieuwe huid die hierdoor aan de oppervlakte komt, ziet er weer gezond en stralend uit.

IMAGE Skincare kent een aantal verschillende producten om de huid te exfoliëren. Voor ieder huidtype is er een geschikt product. Het Iluma Intense Brightening Exfoliating Powder is een ultrazachte scrub, die geschikt is voor alle huidtypes. Het pompoen-enzym ruimt de dode en beschadigde huidcellen op, terwijl het eiwit-peptide complex de teint van de huid weer gelijkmatig en stralend maakt. Schud een kleine hoeveelheid van dit poeder in je natte handpalmen en wrijf je handen tegen elkaar totdat er een licht schuim ontstaat. Masseer hiermee je huid en spoel dit daarna grondig af.

Tip 3: Blijf je huid beschermen tegen de zon

Het feit dat de zomer voorbij is, betekent niet dat je je zonnebrandcrèmes kunt opbergen. Ook in de herfst is het belangrijk om je gezicht te blijven beschermen met een SPF-factor van tenminste 30. De zonkracht is dan wel minder sterk, maar vooral de schadelijke UV-A straling blijft je huid bereiken om daar schade te veroorzaken. Hou er bovendien ook rekening mee dat je huid gevoeliger voor de zon is nu je regelmatig je huid exfolieert!

Een fantastisch product om ’s-morgens in je ochtendroutine te gebruiken is de IMAGE Skincare Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30. Deze minerale zonnefilter is geschikt voor alle huidtypes, ook voor de gevoelige huid. Zinkoxide blokkeert alle UV-stralen, terwijl aloë vera bladsap en glycerine je huid gehydrateerd houden.

Tip 4: Introduceer een serum in je huidverzorgingsroutine

In de zomer was een crème misschien nog genoeg om je huid te beschermen en te hydrateren. Maar, nu het herfst wordt met bijtende winden en een daling van de temperatuur en luchtvochtigheid, wordt het toevoegen van een serum een onmisbaar onderdeel van je huidverzorgingsroutine.

Een serum dringt namelijk, in tegenstelling tot een crème, door tot in de diepe lagen van je huid. Dit is bij de grotere molecuulstructuur van een crème onmogelijk. Een serum is een combinatie van water, oliën, speciale ingrediënten en peptiden, waardoor deze gelijk zijn werk kan doen in de diepere huidlagen. Het geeft echt een extra boost aan je huid. En dat zie je!

IMAGE Skincare kent voor ieder huidtype een geschikt serum. Wanneer je huid door de zon beschadiging en pigmentvlekjes heeft opgelopen, is het Iluma Intense Lightening Serum een uitstekende keuze. Een melange van vitamine C en druivenpittenextract bevorderen ook nog eens een heldere en fris ogende teint.

Tip 5: Trakteer jezelf eens op een masker

In de salon hebben we het vaak over hydratatie. Uit ervaring weten we, dat hydratatie één van de belangrijkste middelen is, om je huid weer te laten stralen. Verwen jezelf dan ook eens met een masker. Hiermee hydrateer je niet alleen je huid, maar je zult er ook door ontspannen. Eén van onze favorieten is het IMAGE Skincare Biomolecular Hydrating Recovery Mask. De combinatie van vulkanische water uit Jeju, ginsengwortelextract en aminozuren, geven de huid een stevige, gehydrateerde uitstraling.

Heb je nog vragen? Laat hieronder een reactie achter of neem rechtstreeks contact met ons op. Wij helpen je graag!