Dermapen Microneedling

Stoor jij je ook zo aan de littekentjes en vlekjes die je overhoudt in je gezicht na acne? Heb jij last van fijne lijntjes, huidveroudering, roodheden of grove poriën? Wil jij dat littekens op je lichaam minder opvallen? Heel begrijpelijk! Daar wil je graag vanaf en gelukkig kan dat meestal ook. Microneedling met de Dermapen 4 is dan vaak de beste oplossing! Deze huidverbeterende techniek geeft prachtige resultaten en je huid wordt hiermee blijvend vernieuwd.

Wat is microneedling?

Microneedling is een behandeling, waarbij we met behulp van steriele naaldjes onder hoge snelheid kleine gaatjes in je huid maken. Deze gaatjes zijn met het blote oog niet of nauwelijks zichtbaar. Op die manier ontstaan er kleine verticale kanaaltjes, waardoor speciale op jouw huid afgestemde ingrediënten extra goed en diep in je huid worden opgenomen. Hierdoor worden je celdeling en de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Je huid wordt voller, gladder en strakker. Oneffenheden verminderen en littekens worden oppervlakkiger en zullen in sommige gevallen zelfs helemaal verdwijnen. Dat wil jij toch ook?

Wanneer wordt microneedling met de Dermapen 4 ingezet?

Hoe werkt microneedling?

Vóór de Dermapen behandeling nemen we een korte intake af. Je huid wordt grondig gereinigd en we brengen een speciaal serum met specifieke ingrediënten aan, dat jouw huid indicatie aanpakt. We behandelen van 0,1 tot 2,5 millimeter in de huid, afhankelijk van de indicatie en je huidconditie. Bij een diepere, medische behandeling zullen er puntbloedinkjes tijdens de behandeling zichtbaar zijn. Dit is normaal en niets om je zorgen over te maken. Je huid sluit zich meteen na de behandeling.

Na de behandeling zal je huid er wat roze-rood uitzien en wat prikkend en warm aanvoelen. Na een paar dagen wordt dit minder. Door de versnelde celdeling kan je huid ook licht gaan schilferen, waarbij je dode huidcellen loslaten. De intensiteit van deze schilfering verschilt per huid.

Doet microneedling pijn?

De behandeling geeft een licht, krassend gevoel en kan wat onprettig aanvoelen. Afhankelijk van het te behandelen gebied en de diepte van de behandeling, wordt microneedling soms als licht pijnlijk ervaren. Maar wees gerust…pijnstillers zijn absoluut niet nodig! Direct na de behandeling krijg je een heerlijk verzachtend en verkoelend masker met extra actieve werkstoffen om je huid te kalmeren.

Nazorg adviezen microneedling

Bekijk de medische foundations van Esse Skincare in onze webshop.

Hoe vaak mag ik een microneedling behandeling?

Net als bij andere huidverbeterende therapieën geldt, hoe meer Dermapen behandelingen, hoe sterker het effect. Afhankelijk van de aandoening en het herstelvermogen van jouw huid, zijn er gemiddeld vier tot zes behandelingen in kuurverband nodig voor een zichtbaar resultaat. Als het nodig is zullen we ook tussentijds foto’s van je huid maken, zodat je ook zelf de verbetering van je huid goed kan volgen.

Wordt microneedling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Als we de microneedling inzetten om jouw acne, littekentjes en andere restverschijnselen van acne te behandelen, kan deze behandeling in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk worden vergoed door je zorgverzekeraar. Informeer hiervoor naar de mogelijkheden bij je verzekering. Een vergoeding voor acnetherapie zal altijd plaatsvinden vanuit je aanvullende verzekering. 

Wanneer mag ik geen microneedling ondergaan?

  • Als je allergisch bent voor chirurgisch staal.
  • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft.
  • Als je huidkanker hebt of hebt gehad.
  • Als  je je ziek voelt of koorts hebt.
  • Als je last hebt van een koortslip (herpesvirus).
  • Als je een auto-immuun ziekte hebt.
  • Als je chemokuren ondergaat.
  • Als je in- of uitwendige medicatie gebruikt zoals hormoonzalven, vitamine A crèmes, antibiotica of roaccutane.

Goed om te weten

Waarom is microneedling bij NovaSkin in Apeldoorn de beste keuze?

Bij NovaSkin werken we met de Dermapen 4, de meest geavanceerde techniek op het gebied van microneedling. Bij behandeling met de Dermapen 4 wordt je huidopperhuid/lederhuid veel minder beschadigd dan met andere microneedling apparatuur en heeft je huid veel minder hersteltijd nodig. We kunnen jouw behandeling uiterst efficiënt en nauwkeurig uitvoeren.

In tegenstelling tot andere salons, behandelen wij altijd je gehele gezicht en dus niet alleen het gebied waarvoor de indicatie bestaat. Service van de zaak! Dat vinden wij belangrijk. Zelfs het gebied rondom je ogen nemen we mee. Naast behandeling van het gezicht is ook microneedling van overige lichaamsdelen zoals hals, decolleté en handen mogelijk. Bij NovaSkin gaan we zelfs zó ver, dat we ook lichaamslittekens behandelen die ontstaan zijn na bijvoorbeeld zwangerschap, een medische ingreep of zelfmutilatie.

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Ben jij ook benieuwd hoeveel mooier jouw huid eruit kan zien na microneedling? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.