Microscopische bloedanalyse

Herken jij dit ook? Je krijgt je huid of lichamelijke klachten maar niet onder controle en hebt al van alles geprobeerd en te veel geld uitgegeven zonder echt resultaat. Je voelt je vaak moe en futloos, hebt last van je hormonen of je loopt al een tijdje rond met allerlei vage (buik/darm) klachten. Wij snappen dat maar al te goed en kunnen jou helpen om dit aan te pakken en op te lossen. Hoe? Met onze microscopische bloedanalyse.

Meten is weten!

Soms is het gewoon goed voor jezelf om te weten hoe het ervoor staat in je lichaam. Een soort APK voor jezelf. Je bent op zoek naar antwoorden en wil weten wat je lichaam nodig heeft om jezelf mooier, gezonder en fitter te gaan voelen. Om je huid eindelijk weer onder controle te krijgen. Om controle te hebben over die buikpijn en dat opgeblazen gevoel, en weten wat de oorzaak is of wat je eraan zou kunnen doen. Soms heb je al van alles geprobeerd, ook in de reguliere gezondheidszorg, maar kunnen ze niets afwijkends vinden. Of je hebt al allerlei kuren en medicijnen achter de rug om iets op te lossen… tevergeefs. En daar baal je dan enorm van. Maar wat moet je dan en waar moet je beginnen? Een microscopische bloedanalyse is in dit geval een uitstekend startpunt. Jouw bloed geeft namelijk heel veel informatie over jouw gezondheid en alles wat daarmee samenhangt. Ieder huidprobleem of intern probleem kan pas echt worden opgelost als ook de oorzaak hiervan wordt gevonden en aangepakt. Ze zeggen niet voor niets: “Je huid is de spiegel van je darmen en wat er intern gebeurt”. Door het uitvoeren van de microscopische bloedanalyse krijg jij concrete handvatten om jouw klachten aan te pakken en blijvend op te lossen. Jij krijgt de regie weer terug over jouw huid en lichaam. En als bijkomend voordeel ga je je vaak ook fitter en gezonder voelen. Uiteindelijk is dat wat je wilt toch?

Wat is een microscopische bloedanalyse?

Een microscopische bloedanalyse is een analyse, waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Onder onze microscoop bekijken en beoordelen we ter plekke tijdens jouw afspraak de kwaliteit van verschillende elementen in je bloed. Dit wordt op twee verschillende manieren gedaan: de levend bloedanalyse en een droogbloedanalyse.
Tijdens deze analyse beoordelen we onder andere de kwaliteit, kleur, vorm en beweging van jouw rode bloedcellen. Van daaruit kunnen wij verschillende disbalansen zien en herkennen. En dat is nou net wat we voor jou willen. Onze orthomoleculair afgestudeerde huidspecialistes gaan samen met jou op zoek naar de ontbrekende puzzelstukjes om jou van je (huid) klachten af te helpen. Je krijgt ook direct uitslag op de dag van de afspraak. Dat is wel zo fijn! Vanuit hier gaan we kijken welke onderzoeken en consulten het meest geschikt zijn voor jou. We werken bijvoorbeeld ook met intolerantie testen om zo nog dieper te gaan onderzoeken.

Hoe gaat een microscopische bloedananalyse in zijn werk?

Voorafgaand aan het consult sturen wij je een uitgebreide vragenlijst op. Het is belangrijk om deze zo eerlijk en uitgebreid mogelijk in te vullen en hier echt de tijd voor te nemen. Je stuurt deze ruim voor de afspraak retour, zo kunnen wij ons goed voorbereiden op de afspraak. Tijdens de afspraak bespreken wij deze intake en  nemen we een aantal druppels bloed af via één of twee vingerprikjes. Dit is nagenoeg pijnloos en we hebben maar weinig bloed nodig.

Tijdens de afspraak onderzoeken we direct jouw bloed onder de microscoop. We geven direct aan wat wij wel of juist niet zien en leggen je alles rustig uit. Je krijgt dus meteen de uitslag. Daarna stellen we een op maat gemaakt behandelplan voor je op, waarbij je tijdens mogelijke vervolgafspraken adviezen en begeleiding krijgt over voeding, suppletie, lifestyle en eventueel salon ondersteunende behandelingen. Dit alles helemaal gericht op de klachten waar jij tegenaan loopt. We hebben ook de mogelijkheid om verdere voedingsintolerantie testen in te zetten als jouw bloedanalyse daar aanleiding toe geeft.

Vervolgens ga jij zelf volop aan de slag. We houden nauwgezet contact om alle vorderingen te bespreken en bij te sturen daar waar nodig. Wanneer jij het fijn vindt, kunnen we voor jou zelfs aanvullende voeding- en leefstijlconsulten met onze orthomoleculaire huidspecialistes inplannen. Zo kun jij je doelen zo snel mogelijk behalen!

Wat kun je allemaal zien tijdens deze analyse?

De microscopische bloedanalyse gebeurt met een fase-contrast microscoop. Het fijne van deze analyse is, dat we al binnen ongeveer 20 minuten allerlei disbalansen kunnen constateren. De volledige afspraak duurt ongeveer 1,5 uur waarvan wij ook 15 minuten gebruiken om alles te noteren en door te sturen.

Overige informatie

Wij willen benadrukken dat wij geen artsen zijn en derhalve geen diagnoses mogen stellen of mogen aangeven dat er tekorten of bepaalde ziektes/aandoeningen aanwezig zijn. Wanneer er duidelijke afwijkingen in het bloed zichtbaar zijn, zullen wij onze klant altijd doorverwijzen naar een arts en dit ook aangeven en bespreken met de klant. Om deze reden kunnen wij dan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor verdere uitkomsten van bloed- en/of lichamelijke onderzoeken in het reguliere medische circuit.

Goed om te weten

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Herken jij na het lezen veel dingen bij jezelf? Wil jij ook op zoek naar de oorzaak van jouw klachten of verlang je naar blijvende huidverbetering, ook op de lange termijn? Plan dan een afspraak in of neem contact op voor meer informatie. We staan je graag te woord om je meer advies en uitleg te geven.