Acne

Heb jij last van acne? Heel vervelend! Heb je al van alles geprobeerd en veel geld uitgegeven zonder blijvend resultaat? Heel frustrerend! Laat ons je helpen je acne weer onder controle te krijgen. Je kunt er écht iets aan doen. Op een andere, multidisciplinaire en holistische manier dan je waarschijnlijk gewend bent, maar dit keer wél met resultaat!

Onze holistische aanpak

Geen symptoombestrijding, want we gaan vooral op zoek naar de oorzaken en triggers van binnenuit. Alleen als je die aanpakt in combinatie met de juiste producten en salon ondersteunende acne behandelingen, komt ook jouw huid terug in evenwicht. Anders dan anders dus, maar met prachtige resultaten! In de meeste gevallen kun je onze acne behandelingen zelfs vergoed krijgen door je zorgverzekeraar.

Acne, een vervelende huidaandoening!

Acne is één van de meest voorkomende en meest vervelende huidaandoeningen. Ruim 80% van de Nederlandse bevolking krijgt er vroeger of later mee te maken. Eén op de tien vrouwen zelfs pas op latere leeftijd.
Meestal ontwikkelt acne zich in je pubertijd en kan dan een behoorlijke impact hebben op hoe jij je voelt. Wij horen heel vaak dat je:

 • er onzeker van wordt en niet graag in de spiegel kijkt;
 • je ervoor schaamt en jezelf lelijk vindt;
 • er wanhopig van wordt en niet meer weet wat nou echt goed is voor je huid;
 • niet meer zonder make-up de deur uit durft.

Super vervelend! Maar gelukkig is er hoop. Je kunt er écht iets aan doen! Wacht niet nóg langer en plan meteen je afspraak in. Wij helpen je graag.

Wat is acne en hoe ontstaat acne?

Bijna overal op je lichaam bevinden zich talgklieren in je huid. Deze talgklieren produceren talg, waardoor je huid soepel blijft. Wat is acne? Bij acne maken je talgklieren te veel talg aan. Door meerdere oorzaken raken de openingen van je haarzakjes, waar het talg in uitkomt, verstopt. Ze zitten dan vol met talg, vetzuren, huidschilfers en bacteriën. Deze verstoppingen veroorzaken ontstekingen in je omliggende huid. Hierdoor ontstaat acne in de vorm van:

 • Mee-eters en whiteheads (comedonen)
  Mee-eters zijn grote, open poriën die talg bevatten dat is geoxideerd door de lucht. Samen met dode huidcellen, vuil en talg zien ze eruit als kleine, zwarte puntjes. Whiteheads zijn verstopte poriën die gesloten zijn aan je huidoppervlak. Ze zijn wit tot lichtgeel van kleur. Als je ze niet op de juiste manier verwijderd, kunnen ze zich ontwikkelen tot een puistje.
 • Rode bultjes (papels)
  Papels zijn rode, pijnlijke, puistjes onder je huidoppervlakte die geen pus bevatten.
 • Puistjes (pustels)
  Pustels zijn rode, ontstoken puistjes die pus bevatten en die bekend staan als het ‘traditionele acne-puistje’. Je huid eromheen is vaak rood en gezwollen. Na het uitbreken veroorzaken ze vaak rode of donkere littekens als je er niet goed mee omgaat.
 • Onderhuidse (pijnlijke) ontstekingen (cysten)
  Cysten, of onderhuidse puistjes, zijn harde, pijnlijke ontstekingen die zich diep in je huid ontwikkelen en zich onderhuids hebben uitgebreid. Meestal genezen ze vanzelf na een aantal weken, maar dit is niet in alle gevallen zo.

Soorten acne​​

Er zijn veel verschillende soorten acne. De meest voorkomende vorm is “acne vulgaris”. Acne wisselt per persoon in hevigheid. Sommige mensen hebben slechts een aantal puistjes in het gezicht, bij anderen is het een uitgebreide huidaandoening. Daarbij kunnen puistjes en ontstekingen niet alleen het gezicht, maar ook je rug, schouders, hals en nek bedekken. Wij kunnen je helpen bij alle vormen van acne.

Hoe kom je van acne af?

Wat te doen tegen acne? Acne gaat niet van de ene op de andere dag weg en vraagt veel geduld. Of je nu beginnende acne of ernstige acne hebt, alle vormen vragen langdurige aandacht en zelfdiscipline. Wat helpt tegen acne? Eén middel tegen acne dat voor iedereen werkt, is nog niet gevonden. Acne genezen is echt maatwerk. En dat is nou precies wat wij doen. Maatwerk op orthomoleculair gebied!

Onze (orthomoleculaire) acne specialistes hebben veel ervaring. Veel van onze klanten met acne hebben na onze acnetherapie hun huid weer rustig en terug onder controle gekregen. Samen hebben we de oorzaken en triggers van hun acne opgespoord en effectief aangepakt. Door hier bewust mee om te gaan in combinatie met de juiste producten en salon ondersteunende behandelingen, kun je de regie over je huid weer terugkrijgen. Acne is niet langer meer de baas over jou, maar jij wordt de baas over jouw acne. Dat wil jij toch ook?

Diverse voorbeelden van een huid met acne

Orthomoleculair multidisciplinair behandeltraject

Acne therapie bestaat bij ons uit een orthomoleculair multidisciplinair behandeltraject. We beginnen ieder traject met een intake en huidscan om je huid zo goed mogelijk in kaart te brengen. Op basis daarvan stellen we een persoonlijk behandelplan op en geven we je advies over welke producten het beste bij jouw huid passen om ook thuis je huid dagelijks goed te kunnen verzorgen.

Wat ons onderscheidt van andere salons is, dat we ons bij het oplossen van jouw acne vooral richten op de oorzaken en triggers van binnenuit. Samen gaan we hiernaar op zoek. Bij acne speelt de Propioni Acnes bacterie een grote rol. Ook zien we dat acne vaak voortkomt uit bijvoorbeeld een hormonale disbalans, stress, verkeerd productgebruik, leefstijl en vooral voeding. Vaak eet je teveel producten die ontstekingsbevorderend zijn. Ook zien we regelmatig dat er voedingsintoleranties aan ten grondslag liggen of disbalansen in jouw hormoon-, vitaminen- en mineralenspiegels. De snelste manier om hierachter te komen is via het afnemen van een EMB Bloedtest. De uitslagen van de bloedtest geven concrete handvatten om hier thuis zelf mee aan de slag te gaan. Op deze manier proberen we nieuwe ontstekingen in je huid zoveel mogelijk te voorkomen.

Vind je het toch lastig om onze adviezen naar aanleiding van je bloedtest toe te passen in jouw dagelijkse leven? Ook daarbij kunnen we je helpen. Plan dan één of meerdere voedings- en leefstijlconsulten bij ons in. Samen zoeken we naar een manier die voor jou prettig en vooral haalbaar is!

Een EMB bloedtest wordt meestal in overleg al ingezet aan het begin van jouw acne traject bij ons. Zo zijn we snel op de hoogte van wat jouw lichaam nodig heeft en kunnen we hier adequaat op inspelen.

In onze huidstudio werken we met medisch ondersteunende behandelingen. We hebben behandelingen en peelings die gericht zijn op ontgifting, herstellen van je pH-waarde, herstellen van je microbioom, vermindering van je ontstekingsreacties en het optimaliseren van de functies van jouw huidcellen. Welke behandelingen jij nodig hebt, bespreken we tijdens de eerste afspraak en als dat nodig is, kunnen we dat bijsturen gedurende jouw acne traject.  Tijdens iedere behandeling is het in ieder geval belangrijk om je huid goed uit te reinigen. Hierbij worden je mee-eters verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van de dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Daarnaast werken we vaak met de DMK enzyme therapie. Bij deze therapie ligt de focus op het verbeteren van de gezondheid van jouw huidfunctie en je huidcellen. De enzymen die gebruikt worden tijdens deze behandelingen en de aminozuren in de thuisproducten, werken tot diep in de celkern, waardoor de cellen in je huid optimaal gaan functioneren. Je huid herstelt zich steeds meer van binnenuit en wordt weer gezond!

Pas wanneer jouw huid weer in evenwicht is, pakken we de restverschijnselen van jouw acne aan. Het heeft geen zin om jouw littekentjes en pigmentvlekjes eerder aan te pakken als er hoogstwaarschijnlijk nog nieuwe bij zullen komen. Dat is dweilen met de kraan open en kost je onnodig veel geld. We pakken dat liever efficiënt en in één keer goed aan. We hebben verschillende mogelijkheden om je restverschijnselen aan te pakken met bijvoorbeeld microneedling.

Tijdens je gehele acne behandeltraject maken we tussentijds foto’s en huidscans om de voortgang goed in de gaten te houden. Samen bekijken en bespreken we de resultaten zodat we kunnen bijsturen als dat nodig is.

Acne genezen doen we samen!

Om jouw acne zo snel mogelijk onder controle te krijgen, is het belangrijk dat we goed samenwerken. Het resultaat is erg afhankelijk van jouw inzet en discipline. We verwachten van jou dat je thuis dagelijks de door ons voorgeschreven huidverzorgingsproducten gebruikt in je huidverzorgingsroutine. Onze producten zijn speciaal voor jouw huid samengesteld en belangrijk om het evenwicht in je huid te herstellen. Daarnaast verwachten we dat je onze voeding- en leefstijladviezen zo goed mogelijk opvolgt en de voorgeschreven suppletie inneemt als dat nodig is.

Krijg ik de kosten van mijn acne behandelingen vergoed?

NovaSkin heeft een ANBOS acne specialisatie en bijbehorende AGB-code. Dit betekent dat je in de meeste gevallen acne behandelingen vergoed kunt krijgen door je zorgverzekeraar. Voorwaarde is wel dat je aanvullend verzekerd bent. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of acnetherapie ook in jouw pakket zit. Belangrijk om te weten is dat producten voor thuisgebruik en suppletie nooit onder deze vergoeding vallen.

Goed om te weten

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Heb jij na het lezen nog vragen over jouw acne? Neem gerust contact met ons op. We nemen graag uitgebreid de tijd om je te informeren over hoe we ook jouw acne kunnen aanpakken. Wil je direct een afspraak inplannen? Dat kan natuurlijk ook! Kies in dat geval voor de optie “Intake + Skin scan + advies en behandelplan” als eerste behandeling.