Esse Probiotic Skincare – “Rewild your skin”

Bij NovaSkin werken we tijdens onze gezichtsbehandelingen onder andere met de natuurlijke en biologische producten van het Zuid-Afrikaanse merk Esse Probiotic Skincare. Een merk dat vooral gericht is op het herstellen van het microbioom van je huid en prachtige huidverbeterende resultaten geeft.  En dat alles ook nog eens met aandacht voor ons milieu: gecertificeerd biologisch, vegan en volledig proefdiervrij. Esse Probiotic Skincare draagt bij aan fair trade en is CO2 neutraal. Naast hoogwaardige huidverbeteringsresultaten vinden we dat bij NovaSkin minstens zo belangrijk!

Esse

Esse betekent “zijn” in het Latijn. Esse Probiotic Skincare is wereldwijd marktleider en uniek op het gebied van high-tech probiotische huidverzorging. Oprichter Trevor Steyn studeerde af in scheikunde en verdiepte zich voornamelijk in wat Afrikaanse planten voor huidverzorging en -verbetering konden betekenen in de pharmaceutische industie. Dit alles met verbluffende resultaten. Om deze reden richtte hij in 2002, na uitgebreide studies en onderzoeken, Esse Probiotic Skincare op.

Visie van Esse Probiotic Skincare

Esse heeft een totaal nieuwe visie op onze huid. In plaats van de huid als orgaan, ziet Esse je huid als een ecosysteem van menselijke cellen en microben (bacteriën, virussen, schimmels en gisten). Het in stand houden van de diversiteit van dit ecosysteem op je huid vormt de basis van hun huidverzorgingsproducten. Daarnaast is het merk vanaf de start in 2002 toegewijd aan ethische standaarden: gecertificeerd biologisch (Ecocert), vegan, proefdiervrij, fair trade en CO2 neutraal.

Natuurlijk zijn de producten van Esse ook vrij van parabenen, petrochemicaliën, minerale oliën en kunstmatige geur- en kleurstoffen. Door de hoogwaardige ingrediënten die Esse gebruikt, is het niet nodig om deze chemicaliën te verwerken in hun productlijnen. De conserveringsmiddelen die Esse gebruikt zijn van natuurlijke oorsprong. Klinkt goed toch?

Door de producten van Esse Probiotic Skincare te gebruiken, verbetert ook jouw diversiteit van microben op je huid.Een gezond microbioom helpt om ziekteverwekkers te weren, huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in de huid te verminderen.

Hou van je microbioom!

Onze huid bestaat uit miljarden microben (bacteriën, schimmels, virussen en gisten). Ze zitten tot diep in je huid en werken samen met je eigen huidcellen om daar via ingewikkelde chemische processen te zorgen voor een mooie huid die in evenwicht is. Deze microben noem je ook wel je microbioom en ze zijn enorm belangrijk. Je microbioom is een soort levend pantser dat je beschermt tegen ziekteverwekkers van buitenaf en dat je huidbarrière herstelt. Daarnaast helpt het microbioom je huid om hyaluronzuur en andere vochtvasthouders te produceren, zorgt het voor behoud van de juiste pH-waarde en reguleert het je immuunrespons.

I am probiotic!

Schrik niet… er zitten meer microben op en in je lichaam dan menselijke cellen…tenminste 10 keer meer als je de virussen ook meetelt. Dat heeft geleid tot nieuwe inzichten in huidverzorging. Jij bent niet zomaar jij…je bent een ecologie van duizenden van elkaar afhankelijke soorten microben en om gezond te blijven kun je niet zonder deze microbiële vriendjes. Hoog tijd dus om hier goed voor te gaan zorgen!

Een gezond microbioom is dé natuurlijke manier om je huid er jonger en gezonder uit te laten zien. Eigenlijk kun je wel stellen dat je microbioom net zo belangrijk is als de bacteriën in je darmen (je darmflora). Als ook jouw microbioom gezond en in balans is, helpt het om ziekteverwekkers te weren, huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in de huid te verminderen.

Wat brengt in onze huidige tijd schade toe aan je microbioom?

Helaas heeft onze moderne leefwijze een negatieve invloed op de diversiteit van ons microbioom. Schade aan ons microbioom wordt veroorzaakt door onder andere antibiotica, uitlaatgassen, te hoge pH-waarde door verkeerd productgebruik, bewerkt voedsel, chloor in ons water, een te steriele woonomgeving met weinig contact met de natuur en keizersnedes.

Gelukkig dragen alle producten van Esse Probiotic Skincare bij aan het herstel van de diversiteit van jouw microbioom. Ze creëren een omgeving die optimaal is om de biodiversiteit van microben (bacteriën, schimmels, virussen en gisten) op je huid terug te laten keren. Dit proces  noemen we “verwildering”. Hoe doet Esse dat? Door aan alle producten (levende) probiotica en prebiotica (voedsel voor de probiotica) toe te voegen. Hoe diverser jouw microbioom, des te gezonder jouw huid. Laat je huid weer leven!

Pre- en probiotica

Probiotica zijn levende microben die goed voor je zijn.  Je gebruikt ze misschien al voor je darmen, maar ze zijn net zo goed voor je huid. Probiotica worden gevoed met prebiotica, het voedsel voor de goede bacteriën om je huidflora weer gezond te krijgen.

Esse Probiotic Skincare heeft aan alle producten van alle lijnen pre- en probiotica toegevoegd. In twee van hun producten zitten zelfs levende probiotica! Dit zorgt ervoor dat goede bacteriën weer op je huid kunnen groeien. Deze goede bacteriën gaan de strijd aan met de slechte die je huid verouderen. Zo helpen de producten om je huid weer terug in balans te brengen.

Esse heeft verschillende producten en lijnen voor verschillende huidtypes. Zo zijn er altijd producten die voor jouw huid en huidbehoefte het meest geschikt zijn!

Esse Probiotic Skincare certificeringen

Esse is vanaf de oprichting aan het werk volgens de standaard van Ecocert organic. Ecocert eist een bepaald minimum aan biologische percentages en verbieden ingrediënten waarvan zij vinden dat ze niet veilig of niet duurzaam zijn. Ze checken ook de plek waar de producten worden gemaakt en willen dat de ruwe ingrediënten volledig traceerbaar zijn.

Ecocert checkt ook de verpakkingen die Esse gebruikt. Ze bekijken of de materialen veilig zijn voor de eindgebruiker en dat er niks met de producten kan gebeuren na verloop van tijd. En uiteraard wordt ook bekeken of de verpakking voldoende recyclebaar is.

Alle producten van Esse worden niet op dieren getest en ze maken ook geen gebruik van die dat wel doen. Er bestaan genoeg alternatieven om zonder proefdieren te werken. De producten worden getest op vrijwilligers.

Esse is geaccrediteerd door The Vegan Society. Dat betekent dat er geen dierlijke producten in zitten. Ze geloven niet in het gebruik van dierlijke producten op welke manier dan ook in hun huidverzorging, zelfs geen bijenwas.

Esse is een CO2 neutraal bedrijf. Esse streeft ernaar om ieder jaar de CO2 uitstoot verder te verlagen. Dit door continue aandacht te hebben voor een  zo efficiënt mogelijke manier van werken en produceren en continue innovaties daar waar nodig.

De producten en behandelingen van Esse Probiotic Skincare zijn geschikt voor elke huidconditie en elk huidtype. Zo zijn er altijd oplossingen die voor jouw huid en huidbehoefte het meest geschikt zijn! Informeer bij ons naar de mogelijheden.