Orthomoleculair consult

Heb jij na de bespreking van de uitslagen van jouw EMB bloedtest toch moeite om onze adviezen op te volgen? Vind jij het lastig hoe je moet omgaan met intoleranties? Welke voeding mag dan wel en welke voeding is voor jou juist een no-go? Benieuwd hoe je leefstijl van invloed is op jouw huid en gezondheid? Tijdens een orthomoleculair voeding- en leefstijlconsult krijg je hierop alle antwoorden. 

Gezondheid en leefstijl… daar moet je aan werken!

Gezondheid is je belangrijkste bezit. Gelukkig worden steeds meer mensen zich hiervan bewust. Goed slapen, voldoende bewegen, gezond eten, ontspanning en voldoende sociale contacten zijn hier allemaal op van invloed. De ene is niet belangrijker dan de andere. Ze dragen allemaal bij aan een gezonde leefstijl. We snappen heel goed dat je graag gezonder wilt leven, maar niet precies weet hoe dat nou moet. Om optimaal te functioneren, heeft ons lichaam de juiste voedingsstoffen en de juiste balans van in- en ontspanning nodig. Als je lichaam uit balans is, kunnen er allerlei (huid)klachten ontstaan. Gelukkig kunnen de meeste klachten goed aangepakt worden. Met een gezonde leefstijl en voeding, eventueel aangevuld met supplementen, kun je van binnenuit de meeste (huid)problemen oplossen. Alleen dat gaat niet vanzelf… daar moet je bewust aan werken. Motivatie is daarbij belangrijk. Kleine veranderingen kunnen al zorgen voor een groot verschil.

Wat is een orthomoleculair voeding – en leefstijl consult?

Tijdens een orthomoleculair voeding- en leefstijlconsult kijken we samen welke aanpassingen voor jou belangrijk zijn en geven we je gericht advies hoe jij zelf direct aan de slag kunt om deze veranderingen zo gemakkelijk mogelijk te integreren in jouw leefstijl. Wanneer jij al een EMB bloedtest hebt gehad, kunnen we hier heel gericht op inspelen.

We begeleiden je bij wat nu eigenlijk gezond voor jou is en spelen in op mogelijke voedingsintoleranties en leefstijl. Wat past er bij jou? Wat heb je nodig? Wat kun je nog wel en wat juist niet meer eten? Ons doel is samen jouw optimale gezondheid te bereiken en te behouden. En dat heeft dan meteen een positieve uitwerking op jouw huid en lichaam. Ieder huidprobleem heeft een oorzaak van binnenuit. Als we zorgen dat jouw lichaam gezond is en geen tekorten heeft, maak je grote stappen op het gebied van blijvende huidverbetering.

Is een voeding- en leefstijlconsult iets voor mij?

Een voeding- en leefstijlconsult is nuttig voor iedereen, dus ook voor jou. Gezondheid is meer dan alleen de afwezigheid van ziektes of klachten. Gezonde voeding en -leefstijl activeren het zelf genezend vermogen van je lichaam en zijn daarom ook de beste preventies tegen allerlei ziektes en aandoeningen.

Hoe verloopt mijn eerste afspraak?

Tijdens je eerste afspraak nemen we samen een uitgebreide vragenlijst door. Daarnaast willen we weten waar jij concreet tegenaan loopt, om ook maatwerk in te kunnen spelen op datgene waar je hulp bij nodig hebt. We geven je gericht advies over volwaardige voeding die je lichaam van de juiste bouwstoffen voorziet. Ook krijg je duidelijke uitleg hoe dit in je lichaam werkt, zodat je begrijpt waarom je bepaalde voedingsmiddelen wel moet eten en waarom andere voedingsmiddelen voor jou een no-go zijn. We motiveren jou om veranderingen zo snel en zo consequent mogelijk door te voeren.

In sommige gevallen krijg je van ons een eetdagboek mee, waarin je voor een bepaalde periode thuis bijhoudt wat je eet en drinkt. Tijdens een vervolgafspraak analyseren we jouw eetdagboek en sturen we bij als dat nodig is.

Je krijgt van ons geen dieet, maar we verwachten wel dat je bereid bent je voeding aan te passen. Alleen dan kun je zo snel mogelijk resultaat zien. Als het nodig is, adviseren wij je voedingssupplementen om de tekorten in jouw lichaam sneller aan te vullen en je huid en lichaam snel weer in balans te krijgen.

Wat verwachten we van jou?

Na het eerste consult gaan we ervan uit dat jij serieus aan de slag gaat met alle adviezen. Het weer in balans krijgen van jouw huid en gezondheid heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Als jij niet bereid bent om aanpassingen te doen in je voedings- en leefstijlpatroon, worden je (huid)doelen niet of niet volledig bereikt.

Voeding- en leefstijlaanpassingen vergen echt een behoorlijk stuk zelfdiscipline. Het is niet altijd gemakkelijk en terugval heeft iedereen weleens. Ook daarbij kunnen wij je helpen. Tijdens vervolgconsulten nemen we ruim de tijd om ook hierover te praten en geven we tips hoe je daar het beste mee kunt omgaan. We motiveren je opnieuw om door te zetten. Vaak helpt een goede uitleg hoe je lichaam werkt en begrijpen waarom je bepaalde aanpassingen moet doen je al een heel stuk op weg.

Hoeveel afspraken heb ik nodig?

Tijdens je eerste afspraak bespreken we jouw hulpvragen en verwachtingen. Samen bepalen we je persoonlijke behandeldoelen, waarna je advies op maat krijgt om die doelen te behalen. Het aantal afspraken dat jij nodig hebt, hangt af van verschillende factoren. Ieder lichaam is anders en aanpassingen op het gebied van voeding kunnen bij ieder lichaam anders uitwerken. Natuurlijk is het vanzelfsprekend dat hoe gedisciplineerder jij onze adviezen opvolgt, des te sneller jij je doelen bereikt.

Goed om te weten

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Wil jij ook hulp bij gezonde voeding en leefstijl om van je (huid)klachten af te komen? Je bent van harte welkom. Plan online een afspraak in of neem contact met ons op wanneer je nog vragen hebt. We helpen je graag.