Esse Skincare facials

Tijdens onze cosmetische gezichtsbehandelingen werken we meestal met de natuurlijke en biologische producten van het Zuid-Afrikaanse merk Esse Probiotic Skincare. Een merk dat vooral gericht is op het herstellen van het microbioom van je huid en prachtige huidverbeterende resultaten geeft.  En dat alles ook nog eens met aandacht voor ons milieu: gecertificeerd biologisch, vegan en volledig proefdiervrij. Esse Probiotic Skincare draagt bij aan fair trade en is CO2 neutraal. Naast hoogwaardige huidverbeteringsresultaten vinden we dat bij NovaSkin minstens zo belangrijk!

Esse Probiotic Skincare behandelingen

Bij NovaSkin kennen we een groot aantal facials waarin we met de producten van Esse Probiotic Skincare werken. We hebben behandelingen waarbij we kunnen werken op anti-aging, detoxing, hydratatie, ontspanning en verheldering van je huid. Ook zijn er facials die speciaal geschikt zijn voor een hele gevoelige huid. Welke behandelingen we inzetten is afhankelijk van jouw huidconditie en je wensen. Veel van deze facials zijn uit te breiden met verschillende toevoegingen, zoals bijvoorbeeld bindweefselmassage of dermaplaning. Onze specialistes geven je hierin graag advies.

Visie van Esse Probiotic Skincare

Esse Probiotic Skincare heeft een totaal nieuwe visie op onze huid. Onze huid bestaat uit miljarden microben (bacteriën, schimmels, virussen en gisten). Ze zitten tot diep in je huid en werken samen met je eigen huidcellen om daar via ingewikkelde chemische processen te zorgen voor een mooie huid die in evenwicht is. Deze microben noem je ook wel je microbioom en ze zijn enorm belangrijk. Je microbioom is een soort levend pantser dat je beschermt tegen ziekteverwekkers van buitenaf en dat je huidbarrière herstelt. Daarnaast helpt het microbioom je huid om hyaluronzuur en andere vochtvasthouders te produceren, zorgt het voor behoud van de juiste pH-waarde en reguleert het je immuunrespons. Een gezond microbioom helpt om ziekteverwekkers te weren, huidveroudering te vertragen en ontstekingsreacties op en in de huid te verminderen.

Helaas heeft onze moderne leefwijze een negatieve invloed op de diversiteit van ons microbioom. Schade aan ons microbioom wordt veroorzaakt door onder andere antibiotica, uitlaatgassen, te hoge pH-waarde door verkeerd productgebruik, bewerkt voedsel, chloor in ons water, een te steriele woonomgeving met weinig contact met de natuur en keizersnedes. Het wordt dus hoog tijd dus om weer goed voor je microbioom te gaan zorgen. Rewild your skin!

Hoogwaardige producten met pre- en probiotica

Gelukkig dragen alle producten van Esse Probiotic Skincare bij aan het herstel van de diversiteit van jouw microbioom. Ze creëren een omgeving die optimaal is om de biodiversiteit van microben (bacteriën, schimmels, virussen en gisten) op je huid terug te laten keren. Dit proces noemen we “verwildering”. Hoe doet Esse dat? Door aan alle producten (levende) probiotica en prebiotica (voedsel voor de probiotica) toe te voegen. Hoe diverser jouw microbioom, des te gezonder jouw huid. Laat je huid weer leven!

Thuisproducten

Om je salonbehandelingen te ondersteunen en het optimale uit jouw huid te halen en te behouden, adviseren wij om thuis ook de producten van Esse Probiotic Skincare in jouw huidverzorgingsroutine te gebruiken. Esse heeft verschillende producten en lijnen voor verschillende huidtypes. Zo zijn er altijd producten die voor jouw huid en huidbehoefte het meest geschikt zijn!

Tijdens jouw behandeling maken we een persoonlijk huiddieet met daarin producten die op dat moment voor jouw huid het meest geschikt zijn. Tijdens vervolgbehandelingen in de salon kan het zijn dat we deze producten bijsturen als dat nodig is. Jouw huid heeft immers in de zomermaanden vaak andere behoeften dan in de wintermaanden.

Goed om te weten

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Ben jij ook benieuwd welke Esse Prociotic Skincare Facial voor jouw huid het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag over de mogelijkheden die bij jouw huid passen. Je kunt natuurlijk ook gelijk een afspraak inplannen. Heel graag tot ziens in de salon!