DMK – enzyme therapie en peelings

Bij NovaSkin werken we tijdens onze medische gezichtsbehandelingen meestal met het Amerikaanse merk DMK. DMK is een paramedisch huid revisie merk met behandelingen en producten ter verbetering van bijna alle huidaandoeningen. 

Visie DMK

Of het nu gaat om acne, rosacea, couperose, hyperpigmentatie, littekentjes, grauwe huid of anti-aging… DMK heeft een prachtig traject aan unieke behandelingen en thuisproducten om ook jouw huidaandoening weer in evenwicht te krijgen! De baanbrekende enzyme therapie en het unieke DMK concept zorgen voor blijvende huidverbetering, ook op de lange termijn! NovaSkin was één van de eerste huidstudio’s in Nederland die met dit prachtige merk mocht werken.

De focus van DMK ligt op huidverbetering op de lange termijn. Niet op een “quick fix”. DMK gaat ervan uit dat de huid een levend orgaan is en dat je huidconditie op haar best is, als alle interne celprocessen optimaal verlopen. Als je huidconditie afwijkt van de gezonde huid, gaat er dus iets fout bij deze inwendige celprocessen in je huid. Je interne functies en structuren van je cellen worden tijdens een DMK traject optimaal gereguleerd en verbeterd. Zo biedt DMK oplossingen voor elke huidconditie en elk huidtype.

Gebruik van thuisproducten

Het gebruik van thuisproducten is een absolute voorwaarde om blijvende resultaten op de lange termijn te bereiken en te behouden. Ieder product heeft een uitgekiende formule en is ontworpen om optimaal samen te werken met de specifieke interne celfuncties van je huid en de salon ondersteunende enzyme behandelingen.

Wat is DMK enzyme therapie?

Als er na jouw eerste afspraak met intake en huidscan gekozen wordt voor een DMK behandeltraject, zal de enzyme therapie 1 één van jouw eerste behandelingen zijn. Enzyme therapie is de basisbehandeling van DMK. Om met deze enzyme therapie te kunnen starten, is het belangrijk dat jouw huid minimaal twee weken van tevoren goed is voorbereid op deze behandeling door thuis dagelijks de DMK producten te gebruiken. Dit om vervelende huidreacties te voorkomen. Alleen onder deze voorwaarde starten wij met het enzyme traject.

Iedere enzyme therapie geeft een “kickstart” aan jouw huideigen enzymen door deze te activeren en te stimuleren. Hierdoor worden andere enzymatische processen in je huid en lichaam op gang gebracht. Tijdens de enzyme therapie kunnen we verschillende soorten DMK maskers en peelings inzetten.

Om het resultaat zo optimaal mogelijk te maken, doen we meestal een aantal enzyme therapieën kort na elkaar in kuurverband. We voeren, afhankelijk van jouw huidindicatie en doelen, de intensiteit van deze enzyme behandelingen en peelingen op. Onze huidspecialistes houden jouw huidconditie tijdens iedere behandeling nauwlettend in de gaten en sturen bij als dat nodig is. We zetten vervolgstappen, zoals aanvullende DMK peelings, pas in als jouw huid dat aankan. DMK kent verschillende soorten peelings, variërend in pH-waarde. Ze zijn in tegenstelling tot veel andere peelings zowel in de zomer als in de winter inzetbaar en ook geschikt voor de getinte, donkere en gevoelige huiden.

Enzymen; de basis voor jouw gezonde huid

DMK werkt met enzymen en deze kunnen dode eiwitten, gifstoffen en afvalstoffen uit de epidermis (opperhuid) verwijderen met behulp van omgekeerde osmose. Dit proces spoelt vloeistoffen terug door je celwand, waardoor er een schone celkern ontstaat. Ook verhogen enzymen het waterniveau (vochtgehalte) in de huid. DMK enzymen bevatten de aminozuren Proline, Glycine en Lysine, die de fibroblasten in onze lederhuid stimuleren. Hierdoor ontstaan er verse, nieuwe collageenvezels. Jouw huid wordt hierdoor mooier, gezonder en stralender.

Hoe wordt de DMK enzyme therapie ervaren?

Een DMK enzyme therapie is een bijzondere ervaring en een intensieve behandeling. We brengen na een reiniging het speciale enzyme masker aan. Deze droogt vervolgens volledig in. Je huid komt helemaal strak te staan en kun je gezicht, hals en decolleté nauwelijks bewegen. Dit hoort erbij en is niets om je zorgen over te maken. Het is niet voor niets dat deze behandeling ook wel de “Game of thrones”-behandeling wordt genoemd. Als je na het indrogen van het speciale masker een keer in de spiegel kijkt, snap je onmiddellijk waarom.

Is DMK enzyme therapie pijnlijk?

De behandeling is niet pijnlijk, maar je kunt wel een soort van pulserend gevoel of lichte jeuk ervaren, vooral tijdens je eerste behandelingen. Je huid kan ook warm aanvoelen, maar ook dit is niets om je zorgen over te maken. Je huid moet wennen aan alle enzymatische processen die in gang worden gezet. Omdat het enzyme masker volledig indroogt, raden wij deze behandeling af bij mensen die last hebben van claustrofobie.

Nadat het masker ruime tijd zijn werk heeft kunnen doen, halen we deze er weer vanaf. Het plasmatische effect dat daarna zichtbaar is op je huid is heel bijzonder. Een teken ook dat de behandeling goed aanslaat. De rode adertjes trekken over het algemeen na een half uurtje weer helemaal weg.

Wanneer wordt de DMK enzyme therapie ingezet?

Goed om te weten

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom!

Ben jij na het lezen van deze informatie ook benieuwd geworden wat de DMK enzyme therapie en peelings voor jouw huid kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. We informeren je graag over alle mogelijkheden.